středa 8. listopadu 2017

Příležitostné razítko k 80. výročí KF Telč

K 80. výročí Klubu filatelistů Telč bylo od 2. listopadu 2017 používáno příležitostné poštovní razítko s motivem části historického centra města Telč pod lupou.

ze sbírky M. Hlavatého

Klub filatelistů Telč byl založen 5. listopadu roku 1937. Prvním předsedou byl JUDr. Emil Pavelka. V roce 1977 se stal předsedou klubu filatelistů Ing. Bohuslav Makovička, který ve funkci předsedy působí dodnes. V roce 2007 získal cenu města Telče za vynikající úspěch na Národní výstavě poštovních známek, nominaci na prestižní výstavu Praga 2008 a osobní přínos rozvoje filatelie na Telčsku.
Telč byla námětem poštovních známek několikrát. V roce 1954 byla vydána známka s námětem náměstí ve výtvarném pojetí od malíře Cyrila Boudy.


V roce 1966 známka  zobrazující část mariánského sloupu a velké podloubí. Posledním počinem je známka z roku 1994 vydaná v emisi  Krásy naší vlasti - UNESCO, která zobrazuje náměstí s historickými domy.


ze sbírky M. Hlavatého

V roce 2017 obdržel Klub filatelistů Cenu města Telče za dlouholetou propagaci města výstavní a sběratelskou činností. (zdroj informací: www.telc.eu)
PK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...