úterý 13. prosince 2016

Sobotní setkání maximafilatelistů v Praze

Sobotní sběratelské setkání se neslo, jako obvykle, v duchu hojné účasti. I skalní maximafilatelisté si našli čas, aby zajeli do Prahy posedět si a popovídat o tom, co v letošním roce vytvořili a co ještě mají v plánu. Tradičními účastníky setkání byli Josef Fronc, Jirka Koukal, Mirek Hanousek či Martin Hlavatý, který s sebou přivezl řadu maxikaret, mezi nimiž nechyběly ani ty z poslední doby z emise Umělecká díla na známkách. Já jsem z jeho sbírky na ukázku vybral jednu s plastikou s názvem Dívka s absintem (1924) od sochaře a medailéra Bedřicha Štefana. Plastika je ve sbírkách Národní galerie v Praze.


Pozitivní zprávou pro sběratele je fakt, že existují i pohlednice vydané pro Národní galerii, takže vytvoření maxikarty nic nebrání. Martin svoji maxikartu orazítkoval na hlavní poště razítkem Známková tvorba v den vydání známky.
Vraťme se ještě na chvíli k sobotnímu setkání, v jehož rámci proběhla distribuce posledního čísla zpravodaje s přílohou  32. čísla bulletinu MAXIMUS. V posledním čísle bulletinu se dočtete, co plánuje sekce vydat na maxikartách. Těšit se můžete na maxikartu ke známce Klaun s opicí či na maxikartu s portrétem maršála Radeckého. V rubrice Stalo se shrnuje editor tvorbu našich sběratelů zejména v poprázdninovém období. Připomenout si tak znovu můžete maxikarty k emisím Osobnosti, zdařilou emisi ZOO I. nebo emisi Historické dopravní prostředky. Závěrem bulletinu se krátce dočtete o křtu známky CHKO Železné Hory i o vytvoření pamětních maxikaret k příležitosti 80. výročí narození rytce Miloše Ondráčka.
Čas vyměřený k diskuzi, se rychle blížil ke svému konci. I tak to bylo po dlouhé době příjemné setkání s lidmi s nimiž sdílím společný zájem. Další setkání proběhne opět v Praze 18. března 2017. 
PK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...