středa 21. září 2016

Jaký byl Sběratel 2016?

Z maximafilatelistického pohledu nám letošní Sběratel přinesl jen pár možností k vytvoření maxikaret. Jednou z možností bylo vytvořit si maxikartu k loňské postcrossingové známce s příležitostným poštovním razítkem Postcrossing meeting at Sberatel fair.



Na výběr byly i různé druhy pohlednic vhodných k vytvoření maxikaret.

ze sbírky Martina Hlavatého

Tradiční veletržní razítko našlo své uplatnění například v kombinaci se známkou Gerrit Dou: Mladá dáma na balkoně. 
Vznikla i pamětní pohlednice se známkou Lichtenštejnska. Ta je ale z hlediska pravidel vytvořena pouze pro radost sběratele.



ze sbírky Josefa Fronce

Další razítka posloužila k vytvoření suvenýrových pohlednic dle fantazie samotných sběratelů. 
Poslední maximafilatelistickou zajímavostí veletrhu je počin Kyrgyzské pošty, na který mne upozornil Josef Fronc. Jedná se o pamětní pohlednici vytvořenou na veletrhu, opatřenou kyrgyzskou poštovní známkou, vyobrazující našeho hudebního skladatele Antonína Dvořáka.



Známka vyšla v sérii známek k výročí hudebních skladatelů (A. Dvořák  - 175. výročí narození). Na stánku byly k dispozici i čisté pohlednice. Na žádost vám obsluha pošty zhotovila špičkový otisk veletržního razítka s portrétem Antonína Dvořáka. Vše za 44 Kč.
Kyrgyzská pošta vytvořila k emisi i oficiální maxikartu s Ant. Dvořákem. Na stánku jsem se s ní ale bohužel nesetkal. K zakoupení je pouze na stránkách samotné pošty.




PK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...