středa 16. března 2016

Maxikarty Tomáš Baťa a Petřínská rozhledna

Na dnešní vydání známek opět pohotově zareagoval Martin Hlavatý, který vytvořil maxikarty s Tomášem Baťou a Petřínskou rozhlednou. Pro razítko si zajel v den vydání obou emisí do Prahy.


Na první maxikartu použil Martin dobovou pohlednici s vyobrazenou bustou Tomáše Bati, kterou orazítkoval v Praze v den vydání známky. Vhodnější razítko k 140. výročí Baťova narození bude používat pošta Zlín od 3. do 22. dubna 2016.


náhled připravovaného razítka,
zdroj: expo-net.blog

Z pěkné řady maxikaret, které mi Martin zaslal na téma Petřínská rozhledna, jsem vybral ty, které považuji za nejhezčí. Na první z nich je Petřín z ptačí perspektivy v pozadí s Hradčany. Tuto variantu mohlo zdobit hradní poštovní razítko. Byť tato pošta není nejblíž rozhledně, její poštovní razítko s Hradčany by se lépe vyjímalo na maxikartě.



Martin ale zvolil univerzální razítko Prahy 1, se kterým vytvořil i další zajímavé varianty.




Na poslední maxikartu použil pohlednici zachycující lanovou dráhu v pozadí s Petřínskou rozhlednou. Analogii pak dotváří známka s vylepeným kuponem, zobrazujícím lanovku na Petřín. Martine, díky za zaslané ukázky.



V pondělí 21. března 2016 v 16 hod. se uskuteční křest poštovní známky 125 let Petřínské rozhledny a lanové dráhy na Petřín. Tuto akci pořádá Společnost sběratelů celin s neoficiálním přítiskem (SSCNP) a Muzeum hlavního města Prahy. Akce se uskuteční ve výstavních prostorách pod Petřínskou rozhlednou (přístup vpravo dolů od pokladny). Více informací o akci na odkazu zde.


PK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...