sobota 26. září 2015

Knihovnička maximafilatelisty III.

Zdravím všechny maximafilatelisty i zájemce o tento obor. Náš čestný člen a bývalý vedoucí sekce maximafílie na Slovensku, pan MVDr. Július Molnár, vydal spolu s panem Williamem Schmidtem další, v pořadí již třetí knížku zaměřenou na maximafílii, konkrétně na významné osobnosti na cartes maximum. Kniha se jmenuje Významné osobnosti civilizácie na analógových pohľadniciach - cartes maxima.


Knížka má 176 stran a vyobrazuje 141 CM ze sbírky autorů. Reprodukce CM jsou doplněné texty ve slovenštině. Najdete v ní třeba CM se Sofoklésem, Michelangelo Buenarotim nebo Štefanem Jedlíkem. Po knihách Slovensko - krajina histórie, kultúry a prírodných krás v maximafílii (2013) a Od Malých Karpát po Dunaj v maximafílii (2014), vychází další publikace, která pomocí zhotovených analogických pohlednic propaguje významné osobnosti.
Knížku lze zakoupit prostřednictvím naší sekce bez poplatků za poštovné ze Slovenska. I když náklady na tisk vyšly na 15€, knížku lze díky sponzorství pořídit již za 230,- Kč.

Dovoz knížek zajistíme v naší režii. Aby bylo možné nadělit si knížku pod stromeček, budeme dovoz realizovat začátkem listopadu, proto přijímáme požadavek + zálohu 200,- Kč do konce října.

Zbytek peněz budeme inkasovat při převzetí knížek, které můžeme předat na našem zimním setkání nebo individuálně na poště v Jindřišské v rámci představení nových známek.


Zájemci o knížku pište na e-mail vedoucího sekce na fronc@cbox.cz
Josef Fronc

o knihách dr. Molnára a  W. Schmidta jsme publikovali ve starších příspěvcích na odkazech:


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...