úterý 25. srpna 2015

Maxikarty k vlastním známkám Polička 750 let

Z výpravného tiskového listu, vydaného k 750. výročí města Polička, vybrali naši sběratelé Martin a Zbyšek několik známek, které dobře ilustrují jeho dominanty. 

pohled na město s věží kostela
Pro realizaci maxikaret použili dobové fotopohlednice a příležitostné razítko, používané k oslavě výročí na příležitostné přepážce, zřízené v místním infocentru ve dnech 21. a 22.8.2015.

pohled na radnici a morový sloup

věž kostela sv. Jakuba

poličský morový sloup

Ze známých osobností, se vztahem k Poličce, vybrali portrét hudebního skladatele Bohuslava Martinů, který se zde v roce 1890 narodil ve věžní místnosti kostela sv. Jakuba (kostel viz výše). 


hudební skladatel Bohuslav Martinů

Tiskový list k 750. výročí Poličky byl vydán 10. června 2015 v nákladu 600 kusů. Tiskový list obsahuje 25 známkových motivů v 5 řádcích.

TL 750 let Polička 2015 připravil ve spolupráci
s Českou poštou poličský filatelista a sběratel pohlednic Jiří Řebíček

První řádek známek představuje panoramatickou pohlednici z roku 1909, vydanou Josefem Kaňkou Kaňkovským. Druhý řádek je připomínkou našich výtvarníků - Františka Bukáčka a Zbyška Siona a české fotografky Veroniky Šrek Bromové. Třetí řádek je věnován městskému znaku, jenž se zde zrcadlově opakuje. Ve středu celého archu je současný znak města. Čtvrtý řádek je poctou Bohuslavu Martinů. Na kraji se opakuje portrét od Jiřího Šindlera a pak ještě kostelní věž od téhož autora. Uprostřed je reprodukce pamětní desky od Josefa Kadlece. Pátý řádek je opět věnován pohlednicím, které byly vybrané dle přání zadavatele.
(zdroj: http://www.novinky.cz/vase-zpravy/pardubicky-kraj/svitavy/2741-32183-policka-vydala-limitovanou-edici-postovnich-znamek-.html)

Info o prodeji známek na mail antikvariat-filatelie@seznam.cz nebo na tel. 732 423 235.
Martinovi díky za zaslané ukázky maxikaret.
PK 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...