středa 26. srpna 2015

Další CM Stezka korunami stromů

Další maxikarta ke známce s unikátní lipenskou Stezkou korunami stromů, je na světě. Postaral se o ní, jak jinak, opět Martin, když si s rodinou udělal příjemný výlet za razítky do jižních Čech.
Martin si pro realizaci maxikarty vybral, jak speciální pohlednici, tak i pohlednici Vydavatelství Fukal, které se specializuje na vydávání pohlednic rozhleden.

pohlednice rozhleden od Fukalových najdete na webu
www.pohledyfukal.cz

aby razítko pěkně vyniklo, zvolil Martin vhodné umístění známky
do tmavého stromového porostu

Stezka korunami stromů je 675 metrů dlouhá dřevěná stezka na vrchu Kramolín u Lipna nad Vltavou s několika adrenalinovými a didaktickými prvky, s vyhlídkovou věží a s 52 metrů dlouhým suchým tobogánem.


Stezka s rozhlednou byla vybudována během května a června 2012 podle projektu německého architekta Josefa Stögera, autora obdobné stezky Baumwipfelpfad u Neuschönau v Bavorském lese. Celá stezka je podpírána 75 sloupy, dřevěná lávka postupně stoupá mezi korunami smíšeného lesa do výšky cca 25 metrů. Odtud stezka pokračuje do devítihranné vyhlídkové věže s průměrem 24 metrů. Na první vyhlídkové patro věže do výšky 37 metrů vede točitá lávka, na nejvyšší bod věže ve výšce 40 metrů pak pokračuje krátké schodiště. Rozhledna nabízí dokonalý kruhový rozhled, který zahrnuje Lipno, Šumavu, Novohradské hory a Alpy. Pro návštěvníky je stezka přístupná o poloviny roku 2012.
Vlastní známky Stezka korunami stromů byly vydány 3. července 2015. Tiskový arch obsahuje 25 známek nominální hodnoty "A" (13 Kč), náklad 600 ks TL. Info o prodeji na záložce Kontakt na oficiálním webu na odkazu http://www.stezkakorunamistromu.cz/



PK

další zajímavé video o stezce na odkazu https://www.youtube.com/watch?v=k4ZbjVCOkOo

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...