pondělí 11. května 2015

Nejkrásnější poštovní známka roku 2014 a jiné zajímavosti

Nejkrásnější poštovní známkou roku 2014 byla zvolena známka z emise Umění vyobrazující detail z výpravného obrazu Shromáždění olympských bohů od Petra Paula Rubense. Ve 22. ročníku ankety České pošty, Magazínu Práva a časopisu Filatelie zvítězila s počtem 1181 hlasů. Ankety se zúčastnilo 7553 hlasujících, mezi nimiž byli i zahraniční účastníci ze Slovenska, Německa, Francie či Velké Británie.
Ke slavnostnímu vyhlášení ankety o Nejkrásnější poštovní známku roku 2014 bylo připraveno příležitostné poštovní razítko s postiliónem na koni, které se používalo v Praze dne 28. dubna 2015.

maxikarta s příležitostným razítkem s postiliónem
ze sbírky Martina Hlavatého

V pátek 1. května byla slavnostně zahájena 150. sezóna Pražské paroplavební společnosti. Na Vltavě mezi Prahou a Slapy jste mohli spatřit historické kolesové parníky Vltava a Vyšehrad.

ze sbírky Martina Hlavatého

Pluly na tradiční celodenní plavbě, při níž parníky proplouvají překrásnou přírodou v okolí Slapské přehrady a částí Vltavské kaskády.


K zahájení jubilejní 150. paroplavební sezóny byla tentýž den zřízena na parníku Vyšehrad příležitostná poštovní přepážka, která používala poštovní razítko s vyobrazeným logem PPS a siluetou stylizovaného parníku.

ze sbírky Zbyška Veselého

PK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...