pondělí 11. května 2015

CM Chomutov - VI. Mezinárodní filatelistická výstava 2015

Poslední zastávkou na trase našeho výletu byl Chomutov, město rozkládající se v Chomutovsko - teplické pánvi při úpatí Krušných hor. Do Chomutova jsme dorazili po poledni. Naše první kroky vedly na poštu, která sídlila v nedalekém obchodním centru. Tento den bylo razítko k dispozici přímo na poště, další dny pak na příležitostné přepážce umístěné na výstavě.
Na tvorbu maxikarty jsme použili pohlednici, kterou nedávno vydalo vydavatelství Oftis.



Martinovi se podařilo sehnat dobovou pohlednici, zobrazující část náměstí a kostel sv. Ignáce.



Naše další kroky vedly přímo na výstavu, která se konala v galerii Špejchar, přilehlé ke kostelu sv. Ignáce. Po prohlédnutí exponátů jsme opět zamířili na poštu, abychom využili vstupenku, kterou jsme na výstavě zakoupili. Organizátory výstavy totiž napadl výborný nápad, vydat vstupenky k výstavě s výtvarným námětem kostela sv. Ignáce jako pohlednice, tedy z druhé strany s natištěnými linkami pro adresu. Maxikartu si tak mohl udělat každý návštěvník výstavy. Vstupenka tedy nakonec nezapadla a vznikla hezká památka na společný výlet za filatelií.




Při našich toulkách jsme nezapomněli ani na turistu. Pohlednici zdobí přítisk turistického razítka s městskou věží kostela Nanebevzetí Panny Marie a přilehlými historickými domy.



PK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...