čtvrtek 11. prosince 2014

MAXIMUS 24

V rámci posledního letošního Zpravodaje vyšlo daší číslo bulletinu Maximus pro sběratele analogických pohlednic.



V jeho obsahu najdete přehled maxikaret, které sběratelé vytvořili v druhé polovině letošního roku. Poslednímu číslu předchází slibovaný zbytek z rozpůleného bulletinu číslo 23, ve kterém editor navazuje na zajímavý článek o maxikartách na pohlednicích vydaných Královským přírodně-historickým muzeem v Belgii. Tentokrát se věnuje atraktivním československým maxikartám.
Zpravodaj s bulletinem získali v předstihu účastníci sobotního setkání Společnosti sběratelů československých známek. Ostatní členové jej v dohledné době obdrží poštou.


Sobotní setkání se neslo v přátelském duchu a v hojném počtu účastníků. Milým překvapením byla i účast několika členů naší sekce, s nimiž jsme probrali vše důležité kolem sbírání maxikaret. A řada z nich si přinesla něco ze sbírky s sebou. Martin Hlavatý nám předvedl svoji kompletně zdigitalizovanou sbírku maxikaret, Tomáš Doležal přinesl ukázat aktuální tenisové maxikarty, Jaromír Vlk se pochlubil několika maxikartami, které v poslední době realizoval na svých cestách. Účastnili se i další skalní členové včetně vedoucího Josefa Fronce, který přinesl poslední realizované maxikarty pro abonenty sekce. Mezi nimi bylo i CM k emisi Jů a Hele s razítkem Známkové tvorby dne 1.6.2014.



Ale o tom se více dočtete v samotném bulletinu. Vyměřený dvouhodinový čas na setkání se neúprosně chýlil ke konci, tak jsme alespoň společně naplánovali další samostatné setkání, které proběhne v příštím roce opět u Tomáše na Skalce v Doksech.
PK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...