pondělí 18. srpna 2014

Palec nahoru za album Jiřího Hanáčka

Nové album maxikaret přibylo do seznamu alb Jiřího Hanáčka. Jedná se tedy hned o alba dvě. První dokumentuje Jiřího zájem, sbírání cartes maxima na téma umění. Pod příznačným názvem Autoportréty malířů na CM si můžete prohlédnout na 150 kusů maxikaret se známkami z různých zemí.
Název druhého alba České motivy na cizích CM naznačuje, že se zde jedná o soubor maxikaret z ciziny s českými motivy. Znám řadu pěkných realizací, pocházejících z ciziny, které stojí za povšimnutí. Tak například za jednu z nejzdařilejších považuji maxikartu z Rakouska s motivem Hradčan. Kdo z filatelistů by neznal tuto známku, vydanou v roce 2010. Maxikarta je v dokonalé shodě razítka a známky a na staré fotopohlednici s panorama Hradčan.



Album Jiřího Hanáčka již čítá na 7 samostatných alb, v nichž je ke dnešnímu dni evidováno přesně 750 maxikaret, opatřených detailním popisem. Pět alb dokumentuje období ČSR od roku 1919 do roku 1992 a zbylá dvě alba se specializují na malířství a bohemika. Všechna alba jsou stále doplňována o nové CM a jsou přístupná na na adrese http://jihab1941.rajce.idnes.cz.  Jejich autorovi patří dík za velký kus odvedené práce a za mne navíc palec nahoru.
PK

O albu Jiřího Hanáčka a jeho medailonku si také můžete přečíst v jednom ze starších příspěvků na odkazu http://cartesmaximum.blogspot.cz/2014/04/album-jiriho-hanacka.html

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...