čtvrtek 13. března 2014

Vyšel barevný emisní plán poštovních známek 2014

V uplynulých dnech dorazil na filatelistické přepážky barevný emisní plán poštovních známek 2014. Na 48 stránkách se tak opět můžete v předstihu dozvědět, jak budou letošní poštovní známky vypadat.



Na poslední stránce je vyhrazen prostor výběru z vydání výplatních  známek. V plánu je další výplatní známka s kupony pro přítisky od výtvarníka a humoristy Jiřího Slívy.



Letos se můžete těšit i na Ladovu vánoční známku s motivem, který v loňském roce zdobil vánoční přání České pošty. V emisi Dětem vyjde výplatní známkový sešitek s postavičkami Jů a Hele ze Studia Kamarád. Z příležitostných známek vybírám aršík ke stému výročí 1. světové války a aršík Ochrana přírody - Beskydy - kraj velkých šelem.



Z dalších emisí mne zaujala známka ke 100. výročí Bohumila Hrabala, technická památka ruční papírna Velké Losiny, Rubensovo Shromáždění olympských bohů či Dalího Leda Atomica, kterou ztvárňuje jeho osudová žena Gala.



Zkrátka, je toho opět hodně na co se mohou sběratelé těšit a z čeho vybírat. Barevný emisní plán je k dispozici na filatelistických přepážkách, v Postfile nebo si jej můžete objednat v Karlových Varech. Kontakty na filatelistické přepážky najdete na odkazu zde.
Zároveň se také zde můžete podívat na emisní plán českých poštovních známek na rok 2015.

PK
zdroj: Emisní plán českých poštovních známek 2014, vydala Česká pošta, s.p.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...