středa 27. března 2013

Zpravodaj slaví 40 let

Tomuto jubileu se první letošní Zpravodaj věnuje hned v úvodu. Na několika stranách se tak o Zpravodaji dočtete zajímavosti od minulosti až po současnost. Také obálka časopisu prošla výraznou úpravou, kterou osobně hodnotím pozitivně. Na str. 11 můžete porovnat, jak se v průběhu let vyvíjela její grafická úprava.


Výtvarný návrh obálky provedl, podobně jako u Vlastních známek SSČSZ, Jan Ungrád.


Zpravodaj dále informuje o událostech uplynulých měsíců články k výstavě Oldřicha Kulhánka v Jilemnici nebo o jeho nečekaném úmrtí. Dále přináší krátký článek o vývoji prezidentské známky za posledních 23 let. Neméně zajímavý je i rozhovor Jiřího Sedláka s Richardem Burdou, majitelem české aukce Burda auction. Poměrně obsáhle se letošní číslo věnuje studiím přepážkových listů se známkami Československa a deskovým vadám známek České republiky. Z poštovního provozu se dočtete o vnitrostátních listovních dobírkových zásilkách v šesti tarifních obdobích 1. Československé republiky. Zkrátka každý si v letošním Zpravodaji najde to, co ho zajímá. Já se budu ještě v krátkosti věnovat příloze pro maximafilatelisty.


MAXIMUS číslo 18 přináší informace o dění v maximafilatelii z období posledních čtyř měsíců loňského roku. Je doslova nabitý řadou maxikaret našich sběratelů, tak jak je vytvořili při různých akcích. Barevná vyobrazení jsou jako obvykle doplněna komentářem vedoucího sekce. Josef Fronc také využil možnosti vystavit svůj exponát Analogické pohlednice ČR na propagační výstavě POSTEX Apeldoorn 2012 v Holandsku a dal tak na vědomí, že česká maximafilatelie žije a je na dobré úrovni.
PK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...