středa 12. září 2012

Veletrh Sběratel 2012

Koncem minulého týdne se v Praze konal již 15. ročník veletrhu Sběratel, od počátku až do konce nabitý zajímavým programem. Návštěvníci měli možnost strávit tři příjemné dny, které nabízely plno zážitků. Od bohatých nabídek obchodníků všech tradičních sběratelských oborů, křtů nově vydaných poštovních známek, aukce zlaté kilové mince Zlatá bula sicilská, přestavení limitované edice mince Čtyřlístku až po přátelská setkání. 


V rámci tvorby analogických pohlednic se zaměřím především na dvě události, a to na používání příležitostných poštovních razítek "Praha 9 (kolibřík a květina)" a "Maestro Václav Zapadlík na Sběrateli,...". Jak jsem již informoval v příspěvku Krása orchidejí, vydala Česká pošta, s.p.-odbor Postfila sadu cartes maximum s příležitostným razítkem "Praha 9 (kolibřík a květina)", používaným na veletrhu dne 6. září 2012. S tímto razítkem vznikla i maxikarta k poštovní známce Cestovatel - A. V. Frič. Fotografie, která sloužila jako předloha pro výtvarný návrh poštovní známky, zachycuje Friče hledícího na orchidej.

analogická pohlednice (carte maximum)
známka Pofis 734 Cestovatel A.V. Frič
příležitostné poštovní razítko Praha 9 (kolibřík a květina),
Praha 9, 6.9.2012
vytvořil Pavel Kancnýř

V příspěvku Světová auta na pohlednicích jsem sběratele informoval o vydání pohlednic automobilů světových značek. Pohlednice vydal Progres Partners Advertising, s.r.o. a po celou dobu konání veletrhu byly k zakoupení na informacích ve foyer PVA Letňany. Každý návštěvník si tak měl možnost vytvořit sadu maxikaret, kterou si mohl na stánku České pošty, s.p. nechat opatřit příležitostným poštovním razítkem a ještě tentýž den, po vystání dlouhé fronty, si je třeba nechat opatřit podpisem autora emise. Jak se maxikarty povedly přináším níže.


známka Pofis 735 Duesenberg SJ

známka Pofis 736 Wikov 70

známka Pofis 737 Mercedes Benz 540

známka Pofis 738 Rolls Royce Phantom III

známka Pofis 739 Bugatti Royale 41

známka Pofis 740 Isotta Fraschini Tipo 8A


Příští ročník veletrhu Sběratel se bude konat 5.-7. září 2013 opět v PVA Letňany.

PK

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...