pondělí 26. března 2012

15. minivýstavka a rytec Miloslav Bláha

Nejen u příležitosti vydání nových poštovních známek, proběhla ve středu (21.3.2012) v Praze na Hlavní poště, v pořadí již 15. minivýstavka. Krátce zde byly představeny známky s kupony pro přítisky "Regionální motiv".




Zprvu jsem byl trochu rozpačitý, jak se známkou naložit s ohledem na vytvoření analogické pohlednice, ale po pochopení záměru vydavatele, mám řadu nápadů, jak toto téma vhodně uchopit a vytvořit množství kvalitních variant. Navíc námět známky tentokrát nijak neomezuje ve výběru místa. Česká republika je přeci plná turisticky atraktivních míst v různých regionech. Nemusíme tedy spoléhat jenom na Prahu. Stačí se kolem sebe rozhlédnout. Zároveň  bychom na tomto "projektu" mohli spolupracovat všichni společně. Vždyť každý z Vás jistě bydlí v blízkosti turisticky (regionálně) zajímavého místa. Abychom se neomezili pouze na denní razítka, navrhuji nejprve vytvořit varianty poštovních razítek s motivem (Praha, Brno, Benešov, Mnichovice, Kroměříž, Opava a další), razítek poštoven, atd. Pohlednice zajistíme. Více si můžeme povědět přímo na setkání v Doksech.




Hlavní prostor středečního odpoledne byl věnován tvorbě rytce Miloslava Bláhy.


Miloslav Bláha, zdroj: archiv M. Bláhy, 15.minivýstavka v Praze


Pro Českou poštu pracuje již 40 let. A má opravdu široký záběr. Od návrhu některých příležitostných poštovních razítek po jejich výrobu. A dále pak výrobu, opravu denních poštovních razítek, štočků do výplatních strojů, postálek, plombovacích kleští, restaurování rytin zbraní, zdobení šperků...
Pro dokreslení kvality a šíře jeho práce Vám níže přináším fotografie z minivýstavky. 





Pro sběratele analogických pohlednic ze své sbírky vybírám některé s "jeho" razítky.


   
















PK
foto: Pavel Kancnýř
zdroj: 15. minivýstavka v Praze
sbírka analogických pohlednic Pavla Kancnýře

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...