neděle 19. února 2012

Sobotní setkání

V sobotu 18. února 2012 se uskutečnilo za přítomnosti 33 členů Společnosti sběratelů čs známek jarní setkání členů. Jako obvykle jsme se sešli v Domě odborových svazů v Praze na Žižkově.

                            
Tohoto setkání se zúčastnili též 4 členové naší sekce sběratelů CM.  Došlo též na výměnu našich výtvorů, které jsme realizovali v závěru loňského roku.



Dozvěděli jsme se mimo jiné zajímavé informace, důležité pro naší seberealizaci. Jednak příští sobotu v Magazínu Práva vyjdou výsledky ankety o nejhezčí známku roku 2011, což bude příležitost pro tvorbu CM s tímto razítkem. Také v sobotu 10. března se uskuteční zajímavá akce na Hospitalu v Kuksu. Nejenže budou pokřtěny nové známky s tímto námětem, ale bude zde zřízena poštovní přepážka s příležitostným razítkem, což je opět příležitost pro tvořitele CM.

Jednáme v Plzni s Trnkovou galerií a Galerií u Andělíčka o možnosti uspořádání inaugurace známky s portrétem Jiřího Trnky, která vyšla 15. února.

Jednáme také se zástupci České obce sokolské o příležitostném razítku, které by mohlo vzniknout k XV. sletu sokolů, který se uskuteční v létě v Praze. Poštovní známka vyšla též 15. února, do léta tedy bude dost času na to, abychom posháněli vhodné pohlednice s praporem Sokola.

Pan Fronc představil pohlednice s fotografií roubené usedlosti v Dolní Vidimi, která vyšla na známce v lednu, tudíž budou k dispozici pěkné CM po oražení na poště Kokořín – viz foto. Pohlednice nešly zajistit v předstihu, neboť pošta informuje o výplatných známkách až na poslední chvíli.



Zapsal Josef Fronc

2 komentáře:

  1. Z úsměvů na tvářích našich členů - aktivních tvůrců CM je patrné, že mezi sběrateli CM je dobře. Tak neváhejte a přijďte rozšířit naše řady. Právě dnes se k nám přidal pan Tomáš Doležal ze Struhařova, kterého touto cestou vítám. Fronc

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím "kolegy sběratele" CM, poštovních razítek, známek a dalších předmětů spojených s filatelií. Zároveň přeji hodně úspěchů ve vaší práci a co nejvíce zajímavých úlovků do sbírek. Závěrem - další nové "mladé" členy do vašich řad.
    S pozdravem Petr M. (admin)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...